DatingAssistent.nl voor singles met een beperking

Meer weten? Bel 0252 865 616.   facebook google plus twitter  youtube mail 

 
 

Deventer Post: Datingassistent helpt mensen met een beperking aan een partner

Het lijkt zo makkelijk: beetje flirten, gezellig kletsen en je hebt zo een leuke date aan de haak geslagen. Maar wat als je dwerggroei, autisme of downsyndroom hebt? 

Deventer - In dat geval biedt DatingAssistent.nl uitkomst. Het datingbureau is vooral bekend van het TV programma the Undateables, Voor een date hoef je echter niet voor de camera te komen of af te reizen naar de Gooise matras. Sinds 1 maart is consulente Inge Smit actief in de regio Oost-Nederland. Inge is pedagogisch werker met een afgeronde Post-hbo opleiding seksuologie. ,,Ik specialiseer mij in persoonlijke relatiebemiddeling voor mensen met een lichamelijke, visuele of (licht) verstandelijke beperking. Ik werk ook bij Mee IJsseloevers als consulente voor Jeugd en Gezin. Er is veel eenzaamheid en er zijn veel relatievragen rond mensen met een beperking. Voor ouders is het bijvoorbeeld moeilijk om ondersteuning te vinden bij sexuele voorlichting van hun kinderen. Daarom heb ik in december mijn eigen praktijk ‘Praatjes enzo’ opgestart. Via die weg kwam ik in contact met Vincent van Munster van Datingassistent. Wij konden ons vinden in onze wederzijdse idealen en daarom werk ik nu in deze regio als datingassistent. Ik bezoek mensen met een beperking die een date willen. Zij melden zich eerst aan via de website of telefonisch. De doelgroep is niet makkelijk bereikbaar. Ik heb in de loop der jaren wel een netwerk opgebouwd maar natuurlijk is niet iedereen bij Mee. Gelukkig is de Datingassistent door de tv uitzendingen wel heel bekend.”

Ondertussen heeft Inge al een aantal datelustigen ontmoet. Opvallend daarbij is dat het vooral mannen zijn. Vrouwen melden zich minder snel aan. ,,Ik denk dat het komt doordat vrouwen met een beperking vaker negatieve sexuele of relationele ervaringen hebben gehad. Uit angst daarvoor worden ze door hun omgeving in bescherming genomen. Ze hebben niet alleen een beperking maar zijn ook kwetsbaarder dan mensen zonder een beperking.”

Tijdens haar eerste bezoek inventariseert zij de partnerwensen. Daaruit volgt een persoonlijk profiel welke in de database van de Datingassistent wordt geplaatst. En dan begint het echte werk. ,,We maken geen gebruik van computers die een match zoeken. Mijn collegae in Hoofddorp buigen zich persoonlijk over de dossiers en zoeken een bijpassend profiel. Wanneer er een match is, worden de mensen met elkaar in contact gebracht. Ik geef hen tips hoe ze het moeten aanpakken. Ze zijn vaak erg onzeker. Als het niet lukt, zoeken we gewoon door. Wij proberen ook mensen live met elkaar in contact te brengen. Dat zijn ontmoetingen zonder persoonlijke bemiddelingen. Dat loopt via Stichting Philia. Favoriet onderdeel is de speeddate. We houden 27 juni onze eerste speeddate voor mensen met een beperking van 30 tot 50 jaar. Het duurt van 14 tot 16 uur. Deelnemers ontmoeten ongeveer 6 tot 10 verschillende mensen waar ze 8 minuten mee babbelen.

Ze kunnen op een formulier aangeven of ze die persoon weer willen ontmoeten. Wij geven persoonlijke begeleiding en tips tussen de bedrijven door. ” Info: www.DatingAssistent.nl of bel 0252-865 616.

Onze ambassadeurs

Nieuwsbrief ontvangen?

U bevindt zich hier: Home Pers en Radio Deventer Post: Datingassistent helpt mensen met een beperking aan een partner