DatingAssistent.nl voor singles met een beperking

Meer weten? Bel 0252 865 616.   facebook google plus twitter  youtube mail 

 
 

Achterhoeknieuws: Rikie (70) zoekt een maatje

rikie

BORCULO - Rikie Klein Poelman uit Borculo is een vrouw die ondanks haar beperkingen positief in het leven staat. De zeventigjarige is op zoek naar een maatje om de kleine dingen in het leven weer leuk te maken. Lekker kopjes koffie drinken of een dagje uit, samen met een gezellige man van haar leeftijd, dat zou ze heel fijn vinden.

Oorspronkelijk komt Rikie (70) uit Haaksbergen. Daar kreeg ze drie kinderen met haar man, die inmiddels niet meer in beeld is, en werkte bij Wasserij Slagman. Nu woont ze al jaren in Borculo, waar ze zich helemaal thuis voelt. Haar kinderen wonen allemaal redelijk in de buurt en komen vaak op de koffie, maar meer dan dat kan ze én wil ze niet van hen verwachten. Een vrouw van De Zonnebloem raadde Rikie aan zich in te schrijven bij DatingAssistent.nl, wat uiteindelijk leidde tot dit artikel.

Rikie is niet altijd lichamelijk beperkt geweest, maar van de een op de andere dag kon ze niet meer lopen. In 1985 trof het noodlot haar. Tijdens een wandeling met haar dochter was ze ineens niet meer in staat om de 'loopbeweging' te maken. Leunend op een haastig gehaalde bezem kon ze nog net naar huis strompelen. Na een bezoek aan de neuroloog, vele onderzoeken en een verschrikkelijk pijnlijke nekprik bleek dat ze geopereerd moest worden. Daarna ging het beter en kon ze met krukken lopen, maar de laatste jaren is haar situatie flink achteruit gegaan. Vorig jaar liep ze nog rondjes met haar rollator rond het appartementencomplex, nu kan Rikie alleen hele kleine stukjes lopen. Voor grotere afstanden heeft ze een handrolstoel of haar scootmobiel nodig. Opnieuw opereren is volgens de artsen geen optie. "Ze kunnen niet inschatten hoe ik dan wakker word, dus dat doen we maar niet."

Rikies laatste auto kwam niet meer door de keuring en een nieuwe kan ze niet zomaar betalen. Daarom zou het handig zijn als haar toekomstige maatje een auto heeft. Verder is Rikie niet veeleisend: "Het mag een rustige man zijn, maar erg aanwezig is ook leuk en het is niet erg als hij een lichamelijke beperking heeft".
Zelf is Rikie een rustige vrouw, van nature wat afwachtend. "Ik ben niet iemand die graag op de voorgrond is", zegt ze met een glimlach. Toch is al snel duidelijk dat ze graag uitgebreid verhalen vertelt als ze zich eenmaal op haar gemak voelt. Ze vertelt honderduit als je haar de kans geeft. Bij de tijd is ze ook, ze kan bijvoorbeeld omgaan met de computer.

Over haar interesses en hobby's zegt ze het volgende: "Ik hou erg van kleren maken, de naaimachine staat in de kamer hiernaast, en puzzelboekjes. O ja, en ik vind het natuurlijk leuk om mijn hond uit te laten." Rikie heeft gezelschap van een pluizig hondje, waar ze helemaal gek mee is. Hiervoor had ze een labrador, die ze helaas moest laten inslapen. Daarna was Rikie vastbesloten geen hond meer te nemen, maar na een tijd voelde ze zich zo eenzaam dat ze het internet op ging, waar ze al snel een schattig hondje vond. Een van de weinige eisen voor een maatje is dan ook dat deze van honden houdt.

Kortom, deze lieve nuchtere Achterhoekse vrouw is op zoek naar een man van ongeveer dezelfde leeftijd om leuke activiteiten mee te doen. Een gezellig maatje, eventueel met een lichamelijke beperking en bij voorkeur met een auto. Ze glimlacht, "één à twee keer in de week er eventjes uit of gewoon een kopje koffie doen, ja dat zou me heel erg blij maken".

Voor meer informatie over Rikie: tel. 0252 - 865 616 (DatingAssistent.nl).

http://www.achterhoeknieuwsberkelland.nl/_incs/rikie_klein_poelman_zoekt_een_maatje_3299828.html

Onze ambassadeurs

Nieuwsbrief ontvangen?

U bevindt zich hier: Home Pers en Radio Achterhoeknieuws: Rikie (70) zoekt een maatje