DatingAssistent.nl voor singles met een beperking

Meer weten? Bel 0252 865 616.   facebook google plus twitter  youtube mail 

 
 

De Nieuwsbode Zeist: Marc van der Bij

ZEIST - Dit is Marc van der Bij, een 41 jarige man uit Zeist. Marc heeft een fulltime baan, een koophuis, een kat en een oude Saab voor de deur. Zijn woning is netjes en verzorgd. Een zithoek met een grote televisie, kunstwerken en familiefoto’s aan de muur, een open keuken en een grote tuin. Er ontbreekt slechts één ding in het leven van Marc: een leuke vrouw.

Dit is Marc van der Bij, een 41 jarige man uit Zeist. Marc heeft een fulltime baan, een koophuis, een kat en een oude Saab voor de deur.
Dit is Marc van der Bij, een 41 jarige
man uit Zeist. Marc heeft een fulltime
baan, een koophuis, een kat en een oude
Saab voor de deur.

Handicap-dating.nl vierde in april haar vijfjarig bestaan en is in die tijd uitgegroeid tot de grootste ontmoetingsplek voor mensen met een beperking. 
Het doel van de website is om mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking met anderen in contact te brengen. Dat kan vriendschappelijk zijn, maar ook voor het zoeken naar een partner, zoals Marc doet. Met de DatingAssistent.nl kunnen singles met een beperking ook begeleiding krijgen bij het zoeken naar een partner. Bijvoorbeeld met een Dating Coach.
Daarom is Marc lid van een datingsite. Maar niet zomaar een datingsite. 
Handicap-dating.nl, want Marc is 100% blind en slechthorend. Hij is blind geboren en zijn gehoor is door de jaren heen steeds slechter geworden.

Zelfstandigheid

“Dat is lastig, want ik ben erg afhankelijk van mijn gehoor. Inmiddels leer ik wel op andere zintuigen te vertrouwen, zodat ik ook met een slecht gehoor mijn zelfstandigheid niet verlies.” Sinds zijn echtscheiding in 2012 heeft hij geen vriendin meer gehad. 
“Ik heb besloten dat ik niet alleen wil blijven, daarom ben ik nu op zoek naar een leuke vriendin.”
Van zijn handicap is bij de eerste indruk die Marc maakt weinig te merken. Hij werkt fulltime voor de Landelijke Eenheid van de politie, op de afdeling Opsporing Onttrekkingen. Daar zet hij zich in voor het opsporen van ontsnapte TBS’ers en andere voortvluchtigen. Dat hij blind is betekent alleen dat het werk hem wat meer concentratie en energie kost dan een ander.
En die schilderijen in zijn woonkamer, die kan hij toch helemaal niet zien? “Dat geeft niet. Ik vind het belangrijk dat mijn huis er gezellig uitziet voor als er visite komt. Lege muren is dan ook maar zo kaal.”

Lieve, spontane vrouw

Marc lijkt zich niet te laten beperken door zijn handicap. Toch merkt hij dat het voor hem moeilijk is leuke vrouwen te ontmoeten. “De datingsite is een prachtig initiatief en iedereen is er welkom. Je kan het zo gek niet bedenken: van rolstoelen tot volledige dwarslaesie en verstandelijk gehandicapten. 
Ik ben niet per se op zoek naar iemand die ook blind is. Het maakt me eigenlijk niet uit, het gaat er om dat het klikt. Ik wil een relatie op basis van gelijkwaardigheid en wederzijds respect. De perfecte vrouw? Een lieve, leuke, spontane en zorgzame vrouw. Maar zijn we daar niet allemaal naar op zoek?” Vraagt Marc zich af.

Zekerheid

Op de vraag of hij kan vertellen wat er zo leuk is aan hem moet hij lachen. “Ik wist dat deze vraag zou komen.” Bescheiden begint Marc te vertellen: “Ik ben trouw en eerlijk en ik kan zekerheid bieden, want ik heb een goede baan en een mooi huis.” Met een beetje aanmoediging vertelt hij verder: “Ik ben spontaan en heb een goed gevoel voor humor. Verder houd ik ontzettend van lekker eten. Je zou kunnen zeggen dat ik een echte Bourgondiër ben. En auto’s! Ik ben gek op mijn mooie Saab en laat mij er graag in rondrijden door mijn buurmeisjes. Verder wandel en fiets ik veel en ga ik graag naar de sauna of lekker op vakantie. En hoe kan ik het vergeten, ik heb een kat, Tom, echt een sufferd is het.”
Het kan maar zo dat iemand deze krant leest en wel kennis zou willen maken met Marc. 
“Ja, dat zou echt fantastisch zijn. Natuurlijk kan dat. Dan mag ze mij wel een mailtje sturen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." style="color: #000000; outline: none;">. Als ik via De Nieuwsbode een leuke vriendin vind, dan laat ik dat zeker aan jullie weten.” Besluit Marc het gesprek.

Bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2014/mei/09/hancidapdating.nl_bestaat_5_jaar#.U23MAsNDLZg.facebook

'Wie zoekt daar een date in Nieuwegein'


Dinsdag 8 apr 2014

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Bernard Kolle.

Arend Bloemink: 'Wat heb ik toch een leuke hobby! Elke week een Nieuwegeiner (of een Nieuwegeinse!) fotograferen voor de rubriek Portret Van De Week op deze site. Dat betekent vrijwel altijd een vriendelijk onthaal, soms wat gespannen verwachtingen en zorgen, maar steeds een ontmoeting met een interessant mens. Steeds ook weer een mens met een eigen verhaal, een eigen historie, een eigen toekomstvisie of een eigen wens.'

'Zo ook deze week weer. Het Portret van deze week is Bernard Kolle. Bernard woont in Merwestein en werkt in het Stadscentrum. Bernard heeft een lichte vorm van autisme, een vervelende handicap die het hem moeilijk maakt contacten te leggen en te onderhouden… Maar wanneer ik bij Bernard binnenkom, ik zijn twee aquaria zie en met hem daarover ervaringen uitwissel, is het ijs snel gebroken. Dan blijkt dat Bernard behoorlijk wat leuke hobbies heeft. Hobbies die allemaal op een of andere wijze getuigen van een creatieve aanleg.'

'Wat is het toch jammer dat zo’n vriendelijke man, een man met een brede interesse, een creatieve man ook als gevolg van zijn (aangeboren) handicap zo alleen is… Dat vindt Bernard zelf ook, reden waarom hij graag het Portret Van De Week op deze site wilde zijn.' Klik op het cameraatje hieronder en maak via de foto's en zijn antwoorden op de vijf altijd dezelfde vragen nader kennis met Bernard Kolle. En mocht u met Bernard in contact willen komen, stuur mij dan een e-mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken." style="text-decoration: underline; color: #32598a;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), dan stuur ik de e-mail door naar Bernard!

Bekijk zijn profiel: http://www.datingassistent.nl/singles/creatief-actief-en-sportief-nieuwegein.html

Bron: http://pen.nl/

Onze ambassadeurs

Nieuwsbrief ontvangen?

U bevindt zich hier: Home Pers en Radio