DatingAssistent.nl voor singles met een beperking

Meer weten? Bel 0252 865 616.   facebook google plus twitter  youtube mail 

 
 

“1+1 moet geen 2 zijn, maar 3! Het moet iets toevoegen”

Voor iedereen is het spannend om een date te hebben. Maar hoe doen mensen met een beperking dat? Tegenwoordig zijn er steeds meer datingsites voor mensen met een beperking. Dennis van Rooyen vertelt over zijn date ervaringen.

Kun je uitleggen wat voor beperking je precies hebt?
Het zijn eigenlijk meerdere beperkingen. Na mijn geboorte heb ik hersenvliesontsteking gekregen. Daardoor heb ik niet-aangeboren hersenletsel en dat wordt omschreven als dat je eigenlijk van alles een beetje hebt.

Op welke manier beinvloed dit je dagelijks leven?
Ik woon natuurlijk op een bepaalde manier, zoals de meeste mensen met een beperking wonen, met begeleiding. Ik kan niet goed tegen verandering het moet allemaal wel gaan zoals dat is bedacht. Daarentegen heb ik wel een eigen onderneming. Ik heb een hoveniersbedrijf. Ik werk bij mensen rondom Utrecht in de tuin. Ik probeer zoveel mogelijk in de maatschappij te staan. Ik ben wel iemand die uitgaat van de mogelijkheden, van wat lukt en niet wat niet lukt.

Zijn er dingen die je nog altijd een keer zou willen doen?
Op wereldreis gaan. Ik wil graag meer van de wereld zien. Ik ben laatst alleen op vakantie geweest en toen ik merkte dat ik dat kon, dacht ik ; dan kan ik ook op wereldreis. Ik wil niet aan tijd hoeven denken, niet aan werk, gewoon je ding doen. Het vliegtuig instappen en zeggen “nou ik kom over een paar maanden wel weer is terug, doei!”

Wat inspireert jou in het leven?
Alles eruithalen wat erin zit en niet bedenken wat je niet hebt, maar wat je wel hebt. Dit doe ik door niet op te geven, ik heb nu al 7 jaar een eigen onderneming en als ik had opgegeven dan was het na een jaar klaar geweest. Ik volg nu twee jaar therapie en als ik dat had opgegeven dan was het na twee weken al klaar geweest. Uiteindelijk wil ik naar een bepaald doel toe en je weet niet hoe lang het duurt voordat je dat doel hebt bereikt, dus zie ik het als een uitdaging.

Waarom heb je je ingeschreven bij een datingsite?
Ik heb natuurlijk een beperking en je ontmoet niet zo snel mensen die dat ook hebben. Je kunt mee gaan met speciale reizen, maar dat wordt steeds duurder dus heb ik me ingeschreven bij een datingsite. Door een datingsite ontmoet je toch de zelfde soort mensen en dat is prettig. Het is wel dubbel zo moeilijk een relatie te hebben met iemand die ook een beperking heeft, maar het is niet onmogelijk.

Heb je al wel eens een date gehad?
Oh, jawel hoor! Is wel enige tijd geleden. Zij had zelf ook een beperking. We zijn ergens wat gaan drinken, alleen het is bij een keer gebleven. Ik weet niet goed waarom. Ik zeg altijd maar: mannen komen van mars, vrouwen komen van venus. 1+1 dat moet geen 2 zijn, dat moet 3 zijn! Het moet iets toevoegen aan je leven. Als het niks toevoegt kun je er maar beter niet aan beginnen. Ik ben op dit moment ook met iemand aan het mailen, maar dat is pas een week dus dat is nog pril.

Wat vind je belangrijk tijdens een date?
Dat iemand er op tijd is en dat ze er verzorgd uit ziet. Ik wil graag dat het een beetje vanzelf gaat en dat je een beetje gespreksstof hebt. Ik hou er niet van als er stiltes vallen. Je moet elkaar wel iets te vertellen hebben, anders schiet het niet op. Humor vind ik ook belangrijk, ik hou van lachen. Tot nu toe heb ik met dates wat gedronken en gekletst en dat was prima.

Ben je wel eens verliefd geweest?
Ja, wel is een keer. Ik ben wel eens mee geweest met reizen voor mensen met een beperking en daar heb ik wel is een keer iemand aan over gehouden. Dat was heel leuk, de ene keer duurde de relatie wat langer als de andere keer. Dat komt omdat je toch te veel verschilt, andere interesses hebt, te veel verschilt qua niveau. Dat is soms moeilijk. In het begin accepteer je een hele boel van een ander, maar in de loop der tijd wordt dat steeds minder en gaat het moeilijker. Dan moet je de knoop doorhakken en dat is niet leuk, maar soms wel het beste.

Naar wat voor iemand ben je opzoek?
Pfoe! Tja. Ze mag ouder zijn, ze mag jonger zijn. Dat is wel lastig, ik wil graag dat ze op hetzelfde denkniveau zit als ik en ik ben niet dom. Ik heb een eigen bedrijf en dan moet je soms voor 20 mensen je verhaal doen en dat moet iemand wel kunnen snappen. Ik hou wel van een uitdaging, ik hou van dingen doen en dingen proberen. Als je iemand hebt die alleen maar op de bank wil zitten, tja dat is niet mijn ding.

Waarom zoek je niet iemand die geen beperking heeft?
Ja, dat kan ook wel. Maar dat is ook niet altijd makkelijk. Diegene moet je beperking wel kunnen accepteren en dat valt soms niet mee. Ik heb wel eens een relatie gehad met iemand die geen beperking had, maar dat werkte toch niet goed.

Wat is er anders aan daten met een beperking?
Er is eigenlijk niet zo heel veel anders aan. We zijn ook gewoon mensen. Er wordt heel vaak anders mee omgegaan. Het enige verschil is eigenlijk dat het lastig is om met iemand in contact te komen. Ik hoop dat het via deze datingsite makkelijker lukt om iemand te vinden. Op elk potje past een dekseltje en bij de een duurt het langer om die te vinden dan bij de ander.


Je bent dus opzoek naar een vaste relatie?
Ik ben 36 en al twee jaar vrijgezel, dus ik zou het erg leuk vinden. Je bent niet geboren om alleen te blijven en met zijn tweetjes kan het gezelliger zijn. Men komt niet aan de deur aanbellen, je moet er wel wat voor doen. Als ik alle mogelijkheden die ik heb om er iets aan te doen gebruik, denk ik dat het wel moet lukken.

Hoe ga je dat nu aanpakken met de vrouw waar je mailcontact mee hebt?
Het is wel de bedoeling dat we een keer gaan afspreken. We hebben het nu vooral over koetjes en kalfjes. Het gaat nog niet echt over inhoudelijke dingen. Dat gaat beter als je iemand echt hebt ontmoet, uiteindelijk gaat het over wie je tegenover je hebt zitten. Ik ga binnenkort een mailtje sturen met de vraag of ze zin heeft om af te spreken en dan zou ik dat bij haar leggen, zodat ze zelf kan beslissen of ze dat wil.

Wat vind je ervan om het over daten te hebben?
Ik vind het wel bijzonder. Het komt in feite niet zo vaak voor dat ik het hier over heb. Het gaat vaak over wonen of over werk. Ik vind het eigenlijk wel leuk om hier is over te praten.

Onze ambassadeurs

Nieuwsbrief ontvangen?

U bevindt zich hier: Home Pers en Radio “1+1 moet geen 2 zijn, maar 3! Het moet iets toevoegen”