DatingAssistent.nl voor singles met een beperking

Meer weten? Bel 0252 865 616.   facebook google plus twitter  youtube mail 

 
 

Ben jij ook een grote fan van Undateables? Word dan vrijwilliger!

Ben jij ook een grote fan van Undateables? Wil jij mensen met een beperking helpen met het zoeken van de liefde van hun leven? DatingAssistent.nl, ook bekend van the Undateables en Syndroom, heeft jouw hulp nodig! 

Maak zelf het verschil

Heb je aantoonbare ervaring/affiniteit met mensen met een beperking? Geef je dan nu op als vrijwilliger en word coach voor mensen met een beperking bij jou in de buurt!  Dus, meld je aan en maak écht het verschil in een mensenleven! 

Lees meer >>

Conclusies onafhankelijk adviesrapport JUNI 2015:

Vanuit de opleiding Cultureel en Maatschappelijke Vorming aan de Hogeschool van Amsterdam, hebben twee studentes onderzoek verricht voor DatingAssistent.nl, alsmede een afstudeeropdracht.

Ten tijden van het verrichten van het onderzoek werd gepoogd achter de beweegredenen van de doelgroep te komen om zich wel of niet aan te melden bij DatingAssistent.nl. Voor dit onderzoek is de doelgroep afgebakend naar licht verstandelijk beperkte, binnen de randstad. Tijdens de oriëntatie op de probleemverkenning werd de vraag vanuit DatingAssistent.nl geopperd hoe er meer mensen bereikt konden worden. Het onderzoek richtte zich op leden en niet-leden van DatingAssistent.nl, persoonlijk begeleiders en ouders/verzorgers om een gevarieerd beeld te creëren naar de wensen en behoefte die ontstaan bij betrokkenen tijdens aanmelding van een dergelijke datingsite.

Hieruit zijn onderzoeksresultaten voortgekomen die genoteerd staat in het adviesrapport wat de studentes de organisatie van DatingAssistent.nl hebben aangedragen. Middels deze brief willen wij u graag een greep uit dit rapport tonen, ten behoeve van een structurele subsidie aanvraag.

“ 5.2 Resultaten

De verworven resultaten uit de interviews worden hieronder beknopt weergeven, onderverdeeld in de verschillende topics.

         5.2.1 Eenzaamheid

Leden Door middel van DatingAssistent.nl hebben allen hun sociale kringen kunnen verbreden. Voor 40% was het ontmoeten van nieuwe contacten een aanvulling op hun sociale bestaan. Voor de overige 60% ontbrak een sociaal netwerk en was het verlangen hiernaar groot.
Niet-leden 80% van de respondenten geeft aan graag onderdeel te zijn van een dergelijke datingsite om meer in contact te komen met gelijkgestemden, op zoek naar vriendschap en/of een date/relatie. De overige 20% geeft aan een zelfstandig sociaal leven te leiden, maar zouden graag hulp krijgen bij het vinden van een date/relatie.
Persoonlijk begeleiders Geven allen aan veel eenzaamheid te ervaren onder de doelgroep. Niet alle cliënten hebben weinig sociale contacten, echter geven ze wel aan te verlangen naar een relatie. De persoonlijk begeleiders geven aan dat de cliënten het hebben van een relatie zien als volledige participatie in de maatschappij.

         5.2.2  Zelfvertrouwen

Leden Allen gaven aan een positieve verandering te ervaren in hun zelfvertrouwen, sinds hun lidmaatschap.
Niet-leden 65% geeft aan waarschijnlijk meer zelfvertrouwen te krijgen door het hebben van een relatie en/of meer sociaal contact. 35% geeft aan al voldoende zelfvertrouwen te hebben.
Ouders Geven allen aan verschil in zelfvertrouwen en openheid te ervaren bij hun kind na de  aanmelding bij DatingAssistent.nl.

        5.2.3 Verwachtingen bij DatingAssistent.nl

Niet-leden 40% geeft aan het als prettig te ervaren om voldoende ondersteuning te krijgen tijdens het proces van het zoeken van een date. 30% verlangt naar een match bij hem/haar in de omgeving. 20% vind het belangrijk profielen te kunnen bekijken en 10% gaat er van uit regelmatig een date te hebben.
Persoonlijk begeleiders Geven aan belang te hebben bij veiligheid binnen het proces en de juiste begeleiding.

         5.2.4 Kosten

Leden 55% geeft aan het de huidige kosten acceptabel te vinden. Daar tegenoverstaand vindt 45% van de respondenten het bedrag aan de hoge kant, maar allen vinden het de moeite waard.
Niet-leden Allen vinden het te duur. Men geeft aan gemiddeld 15,- euro per maand een schappelijk bedrag te vinden.
Persoonlijk begeleiders Geven aan het een te hoog bedrag te vinden.
Ouders De deelnemende ouders gaven aan het een hoog bedrag te vinden, maar ervoeren wel de waarde wat het met zich mee brengt.

NB: 95% van de gehele doelgroep gaf aan zelf het (eventuele) lidmaatschap te bekostigen. Allen gaven aan dergelijke keuzes te overleggen met ouders/verzorgers en/of persoonlijk begeleiders.

 

         

                 5.2.5 Aanmerkingen op DatingAssistent.nl

Leden 90% van de respondenten geeft aan zeer tevreden te zijn over DatingAssistent.nl en voornamelijk het contact met Vincent van Munster als prettig te ervaren. Echter zegt 65 % zich te storen aan de slecht aangegeven locaties tijdens evenementen en ziet daarnaast graag meer frequentie in de evenementen als speeddaten. Ook geeft 50% aan dat de communicatie en het vinden van een date vlotter mag verlopen.
Ouders Men ziet veel waarden in de speeddate evenementen en zou hier graag meer frequentie in zien en regelmatiger bij hen de omgeving.

Zoals er uit de resultaten geconcludeerd kan worden wilt men graag gebruik maken van DatingAssistent.nl, omdat hier grote behoefte aan is vanuit de doelgroep, maar ook vanuit de persoonlijk begeleiders en ouders/verzorgers.

De doelgroep geeft te kennen niets liever te willen dan te willen participeren aan de samenleving en een zo normaal mogelijk bestaan op te bouwen. Het hebben van een relatie en/of meer sociaal contact heeft hierin een grote bijdrage. Zowel om sociale acceptatie te ervaren als het opbouwen van meer zelfvertrouwen. Wat tevens resulteert in het loskomen van een isolement.

Men heeft vaak moeite om een geschikte partner te vinden door hun beperking(en). Wat vaak voorkomt bij licht verstandelijk beperkten is dat ze sociaal niet sterk zijn om zelf op zoek te gaan naar een partner. Hun voornaamste behoefte is dan ook dat iemand ze hierbij helpt. Persoonlijk begeleiders hebben aangegeven dat licht verstandelijk beperkten zelf vaak niet doorhebben dat ze met een persoon in zee gaan die wellicht verkeerde bedoelingen heeft. Het screenen van een ieder door DatingAssisstent.nl word dan ook zeer gewaardeerd.

Een opvallend detail uit het onderzoek is dat 50% van de leden het bedrag ‘aan de hoge kant’ vindt, maar dat alle respondenten grote waarde ondervinden aan het lidmaatschap. 

Doe jij dit jaar mee aan the Undateables seizoen III?

Zien mensen eerst jouw beperking en dan pas jou? Heb je veel vrienden maar blijf je altijd in die irritante ‘friendzone’ hangen? Kortom; heb jij een beperking en ben je op zoek naar de liefde? Geef je dan nu op voor een nieuw seizoen van het BNN programma ‘The Undateables’.
We zijn op zoek naar vrijgezelle mensen met een beperking tussen de 18 en 40 jaar die open en eerlijk over hun leven en de liefde durven te praten.

Zijn wij op zoek naar jou?

Meld je dan aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0252 865 616. Iedere aanmelding ontvangt direct een gratis lidmaatschap op www.G-date.nl.

Onze ambassadeurs

Nieuwsbrief ontvangen?

U bevindt zich hier: Home Nieuws Dating Coach